جک صلیبدار
جک سقفی صلیبی به جک سقفی صیلب دار یا جک سقفی T شکل نیز معروف است، یکی نوع مهم از جک های سقفی است. این جک های به صورت کلی وظیفه نگهداری سقف در ساخت سازه را بر عهده دارند. سقف بتن ریزی شده، عموما وزن بسیار زیادی دارد و استفاده از جک سقفی صلیب دار باعث مهار این وزن و فشار وارده از آن شده از فرو ریختن سقف در حین ساخت جلوگیری می کند.
این جک به منظور کفراژ بندی (قالب بندی) انواع سقف های معمولی استفاده می شود اما می توان برای سقف های تیرچه بلوک و سقف های دال بتنی نیز استفاده شود. جک های سقفی صلیبی می توانند تا 1.5 تن وزن را مهار کنند. در این مقاله شما را در خرید جک صلیب دار راهنمایی میکنیم.
ابعاد، اجزا، مشخصات جک سقفی صلیبی
جک سقفی صیلب دار در ابعاد 3، 3.5، 4، 4.5 و 5 متری و در مدل سبک و سنگین برای ساخت انواع سقف ها تولید می شوند. پرکاربردترین ابعاد در میان انواع ابعاد جک سقفی صلیب دار، جک سقفی 3.5 متری است و بیشتر توصیه می شود که از جک سقفی صلیبی 3.5 متری برای پروژه ها استفاده شود.
اجزای جک های صلیبی شمال ، لوله نری، مادگی، رزوه جک و سرجک می شود، که سرجک به دو صورت صلیبی متحرک و ثابت برای این جک ها تولید می شود. رزوه جک در جک های سقفی صلیبی گام 8 و از جنس چدن نشکن است. کار تنظیم ارتفاع جک سقفی تی شکل با استفاده از رزوه جک انجام می شود. برای ساخت لوله نری و مادگی جک صلیبی به ترتیب از لوله 6 و لوله 5 با ضخامت 2.5 میلی متر استفاده می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت صنعت سازه مراجعه کنید.
انواع جک سقفی صلیبی
جک های سقفی صلیبی، به دو دسته عمده و پرکاربرد تقسیم می شوند. که عبارتند از:
جک سقفی صیلب ثابت
جک های سقفی صلیب ثابت نسبت به تمام جک های موجود در بازار فروش و مصرف بیشتری دارد. اجزای جک سقفی صلیب ثابت شامل لوله درونی و بیرونی، سرجک ثابت و رزوه است. قسمت سرجک در این جک سقفی ثابت است و قابل جدا شدن نیست، به همین علت برای استفاده در بعضی از زوایای سقف و سازه قابل استفاده نیست. از طرفی پهن بودن سرجک و قسمت صلیبی جک باعث پوشش هرچه بیشتر سقف و تیرک ها می شود. هم چنین برای تنظیم ارتفاع جک سقفی از رزوه تعبیه شده در میانه جک سقفی صلیبی ثابت استفاده می شود.
جک سقفی صلیب متحرک (سیار)
جک صلیبی متحرک نسبت به جک سقفی صلیب ثابت طرفداران کمتری دارد، اما به دلیل انعطاف بیشتر و قابلیت چرخاندن سرجک سیار یا متحرک می توان از این نوع جک در قسمت های مختلف با زاویه های متفاوت بهره برد. این جک ها در حال حاضر بسیار کم استفاده می شوند و می توان گفت حتی تا منسوخ شدن در برخی از نقاط کشور نیز پیش رفته اند. جک سقفی صلیب سیار نیز از 4 قسمت لوله نری، مادگی، رزوه و سرجک متحرک تشکیل می شود.
وزن جک های سقفی صلیب دار
وزن جک های سقفی بر اساس ابعاد آن ها مشخص می شود. میانگین وزنی برای جک های مختلف سبک و سنگین، متفاوت است. وزن جک های سقفی صلیبی 3.5 متری سبک و سنگین از 13 تا 15 کیلوگرم، وزن جک های سقفی صلیبی 4 متری سبک و سنگین نیز بین 14 تا 17 کیلوگرم و در نهایت وزن جک های سقفی 5 متری سبک و سنگین نیز بین 17 تا 21 کیلوگرم می باشد.
کاربرد جک صلیبی سقفی
جک سقفی صلیبی نیز مانند سایر جک های سقفی برای ثابت نگه داشتن سقف و مهار وزن وارده از سقف در حین بتن ریزی استفاده می شود. جک های صلیبی در ساخت انواع سازه و سقف های تیرچه بلوک و دال بتنی کاربرد دارد.
قابلیت های جک سقفی صلیب دار
جک های سقفی تی شکل یا صلیبی برای سازه های مختلفی استفاده شده و مزایا وقابلیت هایی به شرح زیر دارند:
افزایش ایمنی
تنظیم ارتفاع آسان
مقاومت و استحکام بالا
وزن مناسب و قابل حمل توسط کارگران
سرعت در اجرای جک گذاری و جمع آوری بعد از بتن ریزی