بدن نمایی
لباس و پوشش یکی از نیازهای فطری انسانهاست که حتی ابتدایی ترین جوامع انسانی هم این نیاز را درک می کنند و در حد شعور و فهم خود به آن عمل میکنند. اما امروزه و در جوامع مثلا متمدن برخی از نیازهای فطری بشر انکار می شوند و برخی ضدارزشها از جمله «بدن نمایی» به تدریج تبدیل به ارزش می شوند.
متاسفانه جامعه ما نیز از اثرات زیانبار این فرهنگ غرب در امان نمانده است و تنها اختصاص به زنان ندارد و مردان نیز پابه پای زنان اقدام به بدن نمایی می کنند و با استفاده از لباسهای عجیب، به آرامش روانی در جامعه صدمه می زنند.
موضوع «بدن نمایی» از سوی زنان و بخصوص مردان و آثار زیانبار آن برای جامعه باید بیشتر مورد نظر و دقت کارشناسان و رسانه ها قرار گیرد، زیرا عوارض سوء آن خیلی زود جامعه را درگیر می کند و خسارات فراوان به بار می آورد.
بدن نمایی چیست؟
بدن نمایی چیست؟ نگاهی به اختلالی جدی به نام عورت نمایی
پدیده بدن نمایی انواع مختلفی دارد که ممکن است جزو اختلالات روانپزشکی طبقهبندی شود. بدن نمایی امکان دارد گروهی از دوستان یا غریبهها بیازارد اما فرد مبتلا به اختلال بدننمایی با انجام این کار لذت میبرد.
بدن نمایی از کجا آمد؟
مورخان یونانی، بدن نمایی را در زنان و مردان از قرن پنجم پیش از میلاد، روایت کردهاند. این اشخاص با نمایش عضو جنسی خود به یک غریبه، تلاش میکرده اند تا از راه تحت تأثیر قرار دادن او به یک احساس توانایی و تسلط جنسی دست پیدا کنند.
بدن نمایی در روانشناسی
در گذشته بدن نمایی ناشی از ضعف در برقراری رابطه موفق با جنس مخالف تلقی میشد. چارلز لازگو، روانشناس فرانسوی برای اولین بار بدن نمایی را به عنوان یک بیماری یا اختلال جنسی مطالعه کرد. پس از او، فروید روی این مسئله تحقیق کرد و مشخص شد که تمایل به نمایشگری در همه انسانها خصوصاً در کودکان تا حدودی وجود دارد. در پسربچهها رفتار به نمایش گذاشتن ادرار کردن خود و در دختربچهها برهنه ظاهر شدن در مقابل اشخاصی که جذابیت دارند دیده شده است. این رفتار در بزرگسالان یک اختلال جنسی تلقی میشود که باید مورد درمان قرار بگیرد.
چرا یک فرد بدن نمایی میکند؟
بیشتر روانشناسان و روانپزشکان معتقدند که اشخاص نمایشگر از نظر شخصیتی دچار احساس عدم اطمینان نسبت به توانایی جنسی و احساس حقارت هستند و در زندگی منزوی میباشند.
ریشه این پدیده را میتوان در زمان خردسالی پیدا کرد. تمایلات نمایشگری از روابط شخص با والد غیر هم جنسش حاصل میشود که معمولاً بیش از اندازه مراقب حال او بوده است.
فروید میگوید ریشه نمایشگری در خودشیفتگی است، او علاوه بر عامل خودشیفتگی، کمبودهای جنسی را هم سبب بروز اختلال نمایشگری میدانست.
لزوم درمان بدن نمایی
بدن نمایی باید درمان شود زیرا باعث مشکلات و اختلالات بسیاری در روابط زناشویی و ارتباطات اجتماعی خواهد شد. این درمان میتواند با مشاورههای روانشناسی یا درمان دارویی و یا هر دو درکنار یکدیگر باشد.
اختلال عورت نمایی
پدیده عورت نمایی به شکل تمایل به نشان دادن اندام جنسی خود به اشخاص دیگر که سبب صدمه زدن به دیگران میشود، نمود پیدا میکند. برای اینکه چنین رفتاری در یک شخص به عنوان اختلال شخصیتی ثبت شود، رفتار باید حداقل به مدت ۶ ماه ادامه داشته باشد. در زنان این پدیده به صورت نشان دادن ناگهانی سایرقسمتهای تحریک کننده بدن است .
نشانههای ابتلا به اختلال بدن نمایی یا عورت نمایی
در طول یک دوره حداقل ۶ ماهه رفتارهای نمایش اندام خصوصی به یک بیگانه روی میدهد
فرد تمایلی مداوم دارد که دستگاه خصوصی اش را به طور غیرمنتظره به افراد غریبه نشان دهد
فرد به طور مکرر دچار امیال یا تخیلات جنسی عمیق مربوط به فعالیتها با اشیا غیرعادی میشود
علل بروز بدن نمایی

یکی از علل این پدیده، سوء استفاده عاطفی در زمان خردسالی است. سبک تربیتی و محیط خانوادگی یکی دیگر از علتهای ابتلا به این معضل است. در اشخاص دچار اختلالات نابهنجاری جنسی احتمال زیاد بودن میزان تستوسترون هم وجود دارد.
بدن نمایی سایبری
بدن نمایی سایبری پدیدهای است که شخص تصاویر دستگاه خصوصی خود را به صورت آنلاین برای اشخاص غریبه میفرستد. اگر این نوع محتوا بدون رضایت طرف مقابل فرستاده شود، آزار جنسی محسوب میشود.
شیوع اختلال بدن نمایی
میزان شیوع اختلال نمایشی نامشخص است اما تصور می شود که حدود دو تا چهار درصد از جمعیت آقایان را تحت تأثیر قرار میدهد. این شرایط در بانوان کمتر دیده میشود. در اغلب موارد، مرتکبان اقدامات نمایشگرایانه آقایان، و قربانیان خانمها هستند. بیشتر این اشخاص متاهل هستند اما ازدواج آنها اغلب با معضلاتی مواجه میشود.
عوامل خطر اختلال نمایش گرایی
فاکتورهایی که امکان دارد با نمایشگرایی همراه باشد، سو استفاده جنسی و عاطفی و آزار جنسی در زمان خردسالی است. مشابه دیگر عارضههای جنسی، رفتارهای جنسی نمایشی هم امکان دارد با بالا رفتن سن کاهش یابند.
منبع:سایت ویکی رز